Još u detinjstvu, u rodnom Sremu, sreo sa umećem pravljenja sjajnih slatkiša i tako je nastala ljubav na prvi pogled. I za ceo život.
Da pravi slatke stvari počeo je u rodnom Golubincima u poslastičarnici Maestro Nikola. Kako je raslo znanje, a sa njim i samopouzdanje, karijeru je nastavio u jednoj od najpoznatijih beogradskih poslastičarnica Mali princ.
Bogato iskustvo dogradio je na čitavom nizu dobrih mesta. Kao pastry chef radio je u hotelu Mama Shelter, u prvoj Srpskoj fabrici čokolade, zatim i u hotelu Gorski na Kopaoniku. Danas u njegovim slatkišima uživaju gosti hotela Crowne Plaza, Indigo i Radisson Collection.
Nije žalio da svoje znanje deli sa drugima. Kroz autorsku emisiju Sa slatkim na ti Petrove slatkiše upoznali su i probali mnogi gledaoci TV programa i kanala na društvenim mrežama.
Petar smatra da su za dobar kolač važni: umeće, ljubav i kreativnost. Umeće je ona veština koju imamo u rukama, ljubav je začin i pokretačka sila bez koje ne uspeva ništa u životu, a kreativnost stupa na scenu da nas izvuče iz nevolje, u času kada nedostaje neki sastojak, ili tražimo zamenu, ili jednostavno želimo da osmislimo bolji, ili novi slatkiš.
Petar kaže da i dalje ostaje veran svojoj profesiji. Trenutno radi na više projekata u saradnji sa kolegama. Traži izazove i usavršava se. Voli da unosi novine i da se takmiči sa samim sobom, jer tako izvlači najbolje iz sebe. I voli da deli znanje sa mlađim kolegama, jer kaže da mu to daje elan da ide dalje i da pomera granice u poslastičarstvu u našoj zemlji.